Tervetuloa

Suomen Itämainen Seura (Finska Orientsällskapet) (SIS) on perustettu joulukuussa 1917 edistämään itämaiden kulttuurien tutkimusta ja tuntemusta Suomessa. Alkujaan toiminta kohdistui ensisijaisesti Lähi-itään, mutta sittemmin se on laajentunut käsittämään koko Aasian ja Afrikan. SIS on siten keskeinen ulkoeurooppalaisista kulttuureista kiinnostuneiden yhteisö Suomessa.

SIS:n toiminnan ydin on julkaisutoiminta. SIS julkaisee kansainvälistä tieteellistä julkaisusarjaa Studia Orientaliaa sekä laajemmalle yleisölle tarkoitettua julkaisusarjaa Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja itämaiden tutkimuksen eri osa-alueilta. Suomenkielisessä sarjassa julkaistaan muun muassa kielten oppikirjoja, kaunokirjallisia käännöksiä ja alan tietokirjallisuutta. Lisäksi SIS julkaisee ruotsinkielistä sarjaa Svenskspråkiga skrifter utgivna av Finska orientsällskapet. Julkaisutoiminnan ohella SIS järjestää säännöllisesti yleistajuisia yleisöluentoja. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lisätietoja seuran toiminnasta antaa sihteeri Aino Haavisto, aino.r.haavisto@helsinki.fi.

Jäsen – pysy ajan tasalla seuran toiminnasta!

Ilmoita sähköpostiosoitteesi sihteerille, niin saat sähköpostiisi lisätietoa seuran toiminnasta (noin kaksi kertaa vuodessa).

Tapahtumat

Sata vuotta Suomen ja Itämaiden suhteita - Seuran satavuotisjuhlaseminaari »

Seura juhlii satavuotista taivaltaan yleisölle avoimen, kaksiosaisen juhlaseminaarin muodossa torstaina 30.11.2017 Helsingissä. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille, tervetuloa!

Seminaarin akateeminen osuus klo 10-13 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6) pohtii sitä, miten nk. “Itämaat” ovat näkyneet Suomessa. Miten niitä on tutkittu, ja miten tutkimus on vaikuttanut vallitseviin käsityksiin Aasiasta, Afrikasta ja Lähi-idästä. Illan osuudessa klo 17–19 Tiedekulmassa esitellään, miten Itämaat ovat näkyneet ja näkyvät Suomessa erityisesti kulttuurin kentällä. Illan mittaan kuljetaan Itä-Aasiasta Intian ja Lähi-idän kautta Suomeen.

Uudet julkaisut / Recently published

Klaus Karttunen: Vuosisata Aasiaa ja Afrikkaa: Suomen Itämainen Seura 1917-2017. Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja 45. 2017. x + 210 s. + kuvaliite 34 s.

Aleksi Sahala: Johdatus sumerin kieleen. Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja 44. 2017. xii + 424 s.

E. Gruzdeva & J. Janhunen (toim.): Crosslinguistics and Linguistic Crossings in Northeast Asia: Papers on the languages of Sakhalin and adjacent regions. Studia Orientalia 117. 2016. x + 284 pp.

Katriina Ranne: The Image of Water in the Poetry of Euphrase Kezilahabi. Studia Orientalia 118. 2016. xiv + 302 pp.